The ultimate brainfood
Logische spelen

Home

Woordspelingen
Optische illusies
Grappige raadsels
Rekenraadsels
raadsels met wiskunde
Logische spelen
Quiz
Links

Welkom op de pagina waar je breinvretende spelen en problemen online kan uitproberen.
 
Deze pagina wordt het best bekeken bij een resolutie van 1024X768 of hoger.

 
 
 
 
 
Bruggen
 
De bedoeling van dit spel is om een 'brug' te maken van de linkerkant tot aan de rechterkant in jouw kleur voordat de computer dat doet vanaf de bovenkant tot aan de onderkant.

 
 
 
 
 
Hex-7
 
Een variant van bridges. Wit moet een brug maken tussen links onder en rechts boven, zwart tussen links boven en rechts onder. Wit plaatst als eerste maar mag daabij niet de middelste zeshoek bezetten.

 
 
 
 
 
Sokoban
 
Het spel waarin je blokken op de voorziene plaats moet krijgen enkel door er tegen te duwen, met maar liefst 50 levels!!

 
 
 
 
 
4 op een rij

 
 
 
 
 
Othello

 
 
 
 
 
De toren van Hanoi
 
De bedoeling van dit spel is om de stapel blokken te verplaatsen. Jammer genoeg kan je geen groter blok op een kleiner zetten en kan je slechts 1 blok per keer verplaatsen.

 
 
 
 
 
Dame versus Paard
 
Bij dit spel is het de bedoeling dat je ofwel 4 dames en 4 paarden op het schaakbord zet zonder dat ze elkaar bedreigen ofwel 8 dames op het schaakbord zet zonder dat ze elkaar bedreigen.

3D - tictactoe
 
Dit is het beroemde spelletje Tictactoe maar omgevormd tot een 3X3X3 -kubus. Elke, in 3 dimensies, rechte lijn geldt als een punt.

 
 
 
 
 
Checkers

 
 
 
 
 
All black
 
De naam van het spel zegt het zelf: maak alle bollen zwart.

You need a Java-enabled browser to use this applet.

 
 
 
 
 
De duivelse 16
 
De bedoeling van dit spel is om zo snel mogelijk de zilveren stukken en de gouden stukken van plaats te verwisselen. Dit kan door een stuk naar een vrij aansluitend vak te loodsen of een stuk over 1 stuk te laten springen naar een vrij vak. Diagonaal bewegen of springen is verboden.
 
Als je het in minder dan 46 bewegingen kunt...stuur mij dan aub de oplossing door!

 
 
 
 
 
Solitaire
 
Laat een stuk over een ander stuk springen naar een vrije plaats waarmee het stuk waar is overgesprongen verdwijnt. Diagonaal telt niet. Het doel van het spel is te eindigen met slechts 1 stuk.

 
 
 
 
 
Schuifpuzzels

 
 
 
 
 
Tactix
 
Elke speler neemt om beurt een aantal schijven weg dat op 1 lijn ligt, dus 1 tot 4 schijven. Wie de laatste schijf neemt heeft verloren.

 
 
 
 
 
Triplets
 
Maak 3 op een rij voor de computer dit doet

A typewriter